manual performer flying systems

Het performer flying systeem bestaat uit een aantal high speed lieren, waarmee het zelfs mogelijk wordt om de artiest in elke gewenste richting in 3 dimensies te laten vliegen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van 4 kabels waarbij de kabellengtes worden aangepast aan de individuele lieren. Ook 2d vliegen is mogelijk, zowel aan een track of door middel van een bridle systeem, maar ook door een pendelum systeem of een combinatie van verschillende systemen.

Het systeem is computer gestuurd, volledig programmeerbaar, en zeer gebruiksvriendelijk. Zo is het mogelijk vliegbewegingen te creëren met het gebruik van joysticks. Op deze manier is de programmeertijd minimaal en kunnen snel aanpassingen of nieuwe bewegingen worden ingevoerd.

automated performer flying systems

pendulum Systems

Met een pendulum systeem kunnen met relatief simpele bewegingen een zeer verassend en indrukwekkend vliegeffect worden gecreëerd. Er wordt gebruikt gemaakt van 1 ophangpunt. Hierbij wordt de artiest op en neer bewogen waarbij, wanneer gewild, de artiest zich zelf op de grond in het verticale vlak bewegen voor dat ze de lucht in gaan, dat zorgt ervoor dat de beweging zich in de lucht voortzet

track systems

Wanneer er de wens is om te vliegen in 2 dimensies, zowel horizontaal als verticaal. Is een tracksysteem 1 van de meest voorkomende opties. Het systeem is perfect voor lage ruimtes en is erg gebruiksvriendelijk. Toprek Rigging BV heeft verschillende soorten tracksystemen zodat er altijd een passend systeem te vinden is. Het systeem werkt met 2 lieren, waardoor zeer hoge snelheden te bereiken zijn. het systeem is volledig programmeerbaar wat het ideaal maakt voor een ingewikkelde choreografie of stunt.

2d bridle

Het 2d bridle performer flying system is maakt het mogelijk, net als de tracksystemen om in 2 dimensie’s te kunnen vliegen, zowel horizontaal als verticaal. Het systeem is echter veel simpeler van opbouw, wat het ideaal maakt voor producties waarbij een krap tijdschema en budget is.

3d bridle

Het 3d bridle performer flying system is het meest indrukwekkende vliegsysteem uit het Flying by Wire pakket. Met dit systeem is het mogelijk op in 3dimensie te vliegen. Dit wordt mogelijk gemaakt door het gebruik van 4 kabels waarbij de lengtes worden aangepast door 4 individuele lieren.

wire rigs

Wanneer de afstanden te groot zijn voor bijvoorbeeld het in hangen van een track systeem, en te laag voor het gebruik van een 2d of 3d bridle systeem is het mogelijk om een constructie op te zetten compleet geconstrueerd uit staalkabels. Dit is ideaal voor grote outdoor locaties. Door het gebruik van deze hangkabels is het complete vliegsysteem nog minder zichtbaar.

Handmatig Performer-
vliegsysteem

Geautomatiseerd Performer
vliegsysteem

Performer Winches
and Hoists

Camera Flying
Rigs