bedrijfsprofiel

Onder de naam Flying by Wire heeft Toprek Rigging BV diverse soorten vliegsystemen ontwikkeld. Zo vindt u in het Flying by Wire pakket onder andere handsystemen, highspeed lieren, geautomatiseerde track systemen en 2d en 3d vlieg- rigs. Deze systemen maken het mogelijk om u of elk gewenst object vrij te laten bewegen in de lucht, in elke gewenste richting of positie u maar wilt. Door gebruik te maken van speciaal vervaardigde hijsmaterialen en harnassen maakt het de illusie van vrij vliegen werkelijkheid.

Personen-vliegsystemen vragen extra veel aandacht en zorg. Toprek Rigging BV heeft zich hierin gespecialiseerd. Wij verzorgen de complete begeleiding: beginnend bij het creatieve proces en uw eerste vliegervaringen tot extra trainingen bij bijzondere vliegbewegingen.

In het Flying by Wire pakket vindt u onder andere computer gestuurde high speed lieren. Deze zijn ook uitstekend te gebruiken voor het vliegen en bewegen van camera’s. Bijvoorbeeld met het Flying by Wire 3d systeem. Hierbij wordt gebruik gemaakt van 4 kabels waarbij de kabellengtes aangepast worden zodat het object in 3 dimensies kan worden bewogen. De highspeed lieren zijn ook ideaal voor het gebruik in de stuntwereld,. Met het gebruik van de verschillende materialen uit het Flying By Wire pakket kan elke gewenste beweging/sprong/vlucht snel en efficiënt worden geoefend en worden gefilmd.

Of het nu gaat om sierlijk een engel door de zaal te vliegen, het mogelijk maken van schijnbaar onmogelijke stunts of het vliegen van camera’s, het Flying by Wire pakket biedt u altijd de juiste vliegsystemen, kennis, montage en …

Handmatig Performer-
vliegsysteem

Geautomatiseerd Performer
vliegsysteem

Performer Winches
and Hoists

Camera Flying
Rigs